2012. július 8., vasárnap

Nyílnak a Phloxok



Beindult a nyári főszezon, nyílnak a Phloxok is. 


Úgy látom, megszerették a helyüket.





Nem könnyű nálunk a Phloxokat tartani. Sok vizet igényelnek, nem szeretik sem a túl nehéz, sem a túl homokos talajokat, és inkább hűvös klímát igényelnének. De annyira szépek és annyira békebeliek, hogy ha csak egy mód van rá, érdemes velük megrpóbálkozni.

4 megjegyzés:

szilvikém írta...

Aranyos Kata!
Nagyon tetszenek nekem is, tényleg békebeliek. Itt a környéken, a kertekben látok, és a hőség ellenére egész jó állapotban vannak. Van egy néni, akinek az előkertje ilyenkor telis-tele van vele, és gyönyörű ilyen nagy tömegben.
De azért a hőség miatt aggódom. Melyik fajták jók nálunk szerinted, és hol érdemes beszerezni?
Szilvi

Juhmeli írta...

Milyen gyönyörűek! Azt hiszem eddig nem becsültem őket eléggé, csak a leküzdhetetlen gyűjtőszenvedélyem miatt kerültek a kertbe és még elég kicsik. Ezentúl más szemmel fogok rájuk tekinteni.

Templom Kata írta...

Szilvi kedves,

milyen jó téged itt látni.

Hőségben, különösen ha szárazság is van, sokkal rövidebb ideig virágoznak, mint hűvösebb helyen jó vízellátással.

Beszerezni: Van a tuti vonal, hogy az ember megveszi Gaissmayertől, Németországból. Neki nagyon nagy gyűjteménye van és ezek többnyire megbízható német fajták.

A kalandos, hogy az ember kísérletezik azzal, amit (többnyire címke nélkül) a kertészeti árudákban talál. Illetve, ha olyan szerencséje van, hogy címkével találja, gyorsan megnézi az interneten, hogy mit írnak róla. Érdemes egyébként kísérletezni, mert sokféle jó fajtát lehet nálunk is kifogni.

Ha olyanok a viszonyok, érdemes szerintem kérni is a nénitől. :)

Hűvösebb vidékeken, például ha átmegyünk Szlovákiába, sokféle szép Phloxot látok a kertekben. Azt hiszem ezek között sok háború előtti német fajta van.

Kata

Templom Kata írta...

A Phloxok nagyon alkalmas tárgyai a gyűjtőszenvedélynek.:)